John Heitinga zegt 'neen' tegen West Ham United

De Nederlander John Heitinga (30) ziet af van een overgang naar West Ham United. Dat heeft zijn management SportPromotion donderdag laten weten. Zijn huidige club Everton had met West Ham al een akkoord bereikt over de overgang.

tmas

Heitinga komt bij de club van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas niet veel aan spelen toe. Hij miste de afgelopen dagen echter het juiste gevoel bij een overgang naar West Ham. "Het is op mijn leeftijd wel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Dan gaat het niet alleen om geld, want dat was geen enkel probleem bij West Ham United. Je moet de overtuiging hebben dat je een juiste stap maakt en die was er bij mij niet. Daarom heb ik West Ham afgezegd en wachten we nu de belangstelling van de andere clubs af. Die is er, dus ik heb er vertrouwen in dat ik voor 31 januari nog een andere club vind", klinkt het op de website van SportPromotion.

Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen zei woensdag al dat er ook gesprekken werden gevoerd met andere clubs. Heitinga wil vooral met het oog op het WK speelminuten maken. "Ik wil weer elke wedstrijd spelen, omdat ik nog steeds een enorme honger naar de bal heb. Ik ben fit en als voetballer in de kracht van mijn leven. Bovendien wil ik straks graag naar het WK in Brazilië. Ik weet dat bondscoach Louis van Gaal min of meer als voorwaarde stelt dat de geselecteerde internationals elke week spelen."

Belga, Foto Photo News