'Monster van Merksem' bekent drie moorden

Paul Pieters, die in november 2001 zijn vrouw en kinderen vermoordde, heeft ondanks zijn veroordeling de gruwelijke feiten altijd ontkend. Nu pas raakt bekend dat hij tien jaar later wel tot bekentenissen is overgegaan.

jrosquin

Het programma De kroongetuigen brengt vanavond de gruwelijke moorden in herinnering. Het waren buren van de familie Pieters die op 7 november 2001 de politie alarmeerden. Ze hoorden gekrijs en waren ongerust.

Grote bewijslast

De politie spoedde zich naar de Gagelveldenstraat in Merksem. Ze vonden moeder Nicole Pieters-Beeldens en haar kindjes Glenn (6 jaar) en Brenda (2 jaar) dood in de woning. Ze waren met messteken om het leven gebracht. De bewijzen tegen Pieters stapelden zich op, maar de man bleef ontkennen. In oktober 2004 veroordeelde de jury van het Antwerpse assisenhof de man tot levenslange opsluiting.

IJskoude sadist

Niet onverwacht, want tal van getuigenissen waren keihard voor Pieters. Ook de verklaringen van de experten. Gerechtspsychiater Chris Dillen komt vanavond ook aan het woord in de uitzending. “Pieters is een ijskoude sadist die thuishoort in het standaardboek over de zwaarste misdadigers”, verklaarde hij op de zitting in 2004. “De lijkschouwingen wezen uit dat hij zijn twee kinderen liet vechten voor hun leven voor hij ze afmaakte.”

“Hij is altijd blijven ontkennen dat hij de feiten pleegde”, zegt Jeroen Wils van De kroongetuigen. “Maar in 2011 heeft hij voor het eerst voor de strafrechtbank bekentenissen afgelegd.”

Wils sluit niet uit dat Pieters dat deed om in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating.

Alex Kestens

Vtm, 21.40u, De Kroongetuigen