Voormalig Israëlisch premier Ariel Sharon "in levensgevaar"

De vroegere Israëlische premier Ariel Sharon is in kritieke toestand. Verschillende lichaamsfuncties, onder meer Sharons nieren en verschillende andere organen, gaan achteruit. Dat meldt het ziekenhuis waar hij opgenomen is. "Zijn leven is zeker in gevaar", zei ziekenhuisdirecteur Zeev Rotstein tijdens een persconferentie. Hoeveel tijd Sharon nog heeft, kon Rotstein niet zeggen, omdat hij een van "de taaiste" en een "sterke man" is.

dvansant

"Ik ben geen profeet, maar de dokters die hem behandelen en de familie die aan zijn zijde is, vooral zijn zonen, denken dat het alleen maar slechter kan worden."

De dokters en Sharons zonen, Gilad en Omri, hadden eerder al gesprekken over hoe het verder moet met de behandeling van de 85-jarige Ariel Sharon. Volgens Israel Radio was toen afgesproken over te gaan naar een passieve behandeling met "geen grote ingrepen". Nog volgens de radiozender zal hij niet lang meer leven. De ziekenhuisdirecteur bevestigde dat de behandeling in dit stadium overwegend "ondersteunend" is. Hij krijgt antibiotica, maar geen dialyse. Zonder dialyse riskeert hij een algemeen orgaanfalen en uiteindelijk de dood.

Sharon ligt al acht jaar in coma, na een zware hersenbloeding, begin januari 2006. Dat gebeurde in volle campagne voor een herverkiezing. Sinds mei 2006 wordt hij verpleegd in het Tel Hashomer Shebaziekenhuis, nabij Tel Aviv.

Archieffoto EPA BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer