Temperaturen tot 13 graden voorspeld

Het opvallend warm begin van de winter zet zich nog even door. Morgen halen we plaatselijk temperaturen tot 13 graden. Vandaag wordt het vanuit het westen uit geleidelijk droog met meer opklaringen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima schommelen rond 6 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden elders.

mceulemans

Donderdagavond en -nacht is het eerst droog met opklaringen. Later neemt de bewolking toe gevolgd door regen vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. Vrijdagochtend is het bewolkt met af en toe regen. Later wordt het wisselend bewolkt met enkele buien.

Zuidwestenwind

Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde zuidwestenwind met windstoten. Zeer zacht bij temperaturen van 8 tot plaatselijk zelfs 13 graden. Van zaterdag tot en met woensdag blijft het zeer zacht bij middagtemperaturen rond 11 graden. Alleen zondag is het met zowat 8 graden iets koeler. Verder is het winderig en wisselvallig met soms regen of enkele buien.

Belga, archieffoto