Vakbonden en directie bereiken protocolakkoord bij Walibi

Bij pretpark Walibi zijn directie en vakbonden vrijdag na bijna zes uur onderhandelen tot een protocolakkoord gekomen. Dat meldt Serge Demanet van de christelijke vakbond. Zeven mensen zullen worden ontslagen in plaats van de aanvankelijk geplande veertien. Ze zullen begeleiding krijgen.

evrolix

Op 7 januari zal een personeelsvergadering zich moeten uitspreken over het protocolakkoord dat door de vakbonden al werd goedgekeurd. Er werd een oplossing gevonden voor de werknemers die nog zouden willen blijven bij het bedrijf. De helft van de veertien aangekondigde ontslagen, zullen wel degelijk uitgevoerd worden, maar zelfs het personeel onder 45 zal nog recht hebben op outplacement, aldus de vakbond.

Er zal ook een werkgroep van directieleden en personeelsvertegenwoordigers opgericht worden voor twee jaar. Die zal het werk bij Walibi herorganiseren, met name voor wat betreft het inschakelen van tijdelijke krachten met contracten van bepaalde duur. Daarnaast kregen de vakbonden naar eigen zeggen een werkgelegenheidsgarantie voor twee jaar.

Het personeel was aan het staken sinds 12 december, na de aankondiging van 14 ontslagen. De directie zou het waterpretpark Aqualibi zo snel mogelijk weer willen openen, in het beste geval op zondag. Die planning is volgens de vakbond echter te optimistisch.

Belga Foto Belga

Meer over Walibi