ROSSEM zit in slechte papieren

Het gaat niet goed met ROSSEM, de partij waarmee Jean-Pierre Van Rossem volgend jaar aan de verkiezingen deelneemt. Op zijn website doet Van Rossem een "laatste oproep voor financiële steun". Als de financiën niet verbeteren, stapt de econoom, die naar eigen zeggen weer veel aanvragen voor beursadvies krijgt, uit zijn eigen partij.

dvansant

Jean-Pierre Van Rossem hield in maart dit jaar zijn nieuwe partij boven de doopvont, met voornamelijk economische standpunten. De partij ijvert onder meer voor een verlaging van de btw, een vlaktaks voor alle bedrijven en een confederaal staatsmodel. Sindsdien kwam ROSSEM voornamelijk in het nieuws met interne twisten en moeilijkheden om de nodige handtekeningen te verzamelen om te mogen deelnemen aan de verkiezingen.

Van Rossem zegt nu alles te hebben verkocht wat hij kan verkopen om de partij in leven te houden. De werking kost zo'n 6.000 euro per maand. "Ik ben op het punt gekomen dat er niets meer te verkopen is en dreig te sneuvelen 5 maanden voor de verkiezingen", schrijft hij op de website. "Daarom doe ik een oproep aan eenieder om voor 24 januari de partij te steunen. Dat kan door op zijn minst lid te worden (12,50 euro) en als het even kan 50 euro extra te storten in de partijkas."

Van Rossem wacht nog af tot 24 januari. Als de financiële situatie dan niet is opgeklaard, staakt hij zijn medewerking aan de partij. "Ik word steeds sterker aan de mouw getrokken om weer beursadviezen te geven en het combineren van beide activiteiten is een onmogelijkheid", besluit hij.

Foto Belga BELGA

Meer over Jean-Pierre Van Rossem