Geen hysterie voor Stromae in Trix

Print
Geen hysterie voor Stromae in Trix

Geen hysterie voor Stromae in Trix

De nieuwe Jacques Brel, het muzikale equivalent van Vincent Kompany, complimenten zat als het om Stromae gaat. Toch bleven hysterische toestanden uit voor aanvang van zijn concert in muziekcentrum Trix. Dit leek eerder op een evenement van de bond voor grote en jonge gezinnen.

Op 15 april staat Stromae in de Lotto Arena. Nu al hopeloos uitverkocht en bovendien een flik stuk groter dan de concertzaal van Trix. Het optreden van donderdagavond was dus een buitenkans voor de fans. "Dit concert is vastgelegd voor de boel rond Stromae is ontploft", vernam je op het kantoor aan de Noordersingel in Borgerhout. "Speciale toestanden hebben we de afgelopen dagen niet echt meegemaakt. Een paar rare telefoontjes, dat wel: of er bijvoorbeeld hier ook zitplaatsen zijn. En deze middag liepen er al een paar hysterische meiden rond."

Dat viel rond 19 uur toen de deuren openzwaaiden anders behoorlijk mee. Enkel Eléonore Goossens en Estelle Tilleman uit Brussel kampeerden al enkele uren in Trix. Echte fans, dat sprak voor zich, dat zag je ook aan de T-shirts die ze zelf ontwierpen. "Gisteren waren we in de AB in Brussel en morgen trekken we naar Luxemburg, het hotel is al geboekt", vertelden de Franstalige tieners. Het duo was intussen omsingeld door leeftijdsgenoten uit Kalmthout of Mechelen. In beide landstalen mocht je het bekende verhaaltje noteren dat uitlegt waarom Stromae zo goed is. "Hij maakt uitstekende dansmuziek, maar zijn teksten gaan heel diep en zijn helemaal niet zo vrolijk. Dat maakt hem zo uniek."

K3

Lees meer getuigenissen in uw krant

Dominique Piedfort
Foto Sarah Van den Elsken