Geen vooruitgang in sociaal overleg bij Walibi

Donderdagnamiddag is er geen oplossing uit de bus gekomen voor het sociaal conflict bij pretpark Walibi in Waver (Waals-Brabant) nadat de directie het ontslag van een vijftiental werknemers had aangekondigd. Hierdoor blijft het waterpretpark Aqualibi voorlopig gesloten tot het einde van de week, laat een bron bij de vakbond weten.

dvansant

Donderdag vonden twee rondetafelgesprekken plaats tussen de directie van het park en vertegenwoordigers van het personeel. Vrijdag worden de gesprekken voortgezet. Tot echte onderhandelingen kwam het nog niet, zegt Serge Demanet van ACV, die zijn standpunt nog eens duidelijk maakte. "Drie ontslagen vakbondsafgevaardigden moeten opnieuw worden aangesteld", aldus Demanet.

De vakbondsman sluit niet uit dat ze ook zullen oproepen tot acties bij Bellewaerde. Dat pretpark is net zoals Walibi onderdeel van de "Compagnie des Alpes". Bovendien is Demanet bereid om ook over de Franse grens steun te zoeken.

Zolang de gesprekken niets positief opleveren, blijven de werkplaatsen en Aqualibi gesloten. Slechts enkele administratieve medewerkers zijn aan de slag. Het park is trouwens gesloten voor de winter.

Archieffoto Belga BELGA