Guy Peeters: "Smet zou beter onmiddellijk regering verlaten"

Print
Guy Peeters: "Smet zou beter onmiddellijk regering verlaten"

Guy Peeters: Smet zou beter onmiddellijk regering verlaten

Guy Peeters, de voorzitter van de socialistische mutualiteit, vindt dat Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) beter opstapt uit de Vlaamse regering. Dat zegt Peeters in een analyse over de sterktes en de zwaktes van de socialistische partij in het maandblad Sampol.

In de Vlaamse regering lijken niet al onze ministers over de nodige dynamiek te beschikken, schrijft Peeters. "Als een excellentie aan de bevolking de begeesterende mededeling wenst te doen dat hij nog wel, als het echt moet, een termijn wil meedoen, maar dan een Bed & Breakfast wil beginnen in Brazilië, dit na een 'consultatieronde' ter plekke met de rectoren en associatievoorzitters, stel ik voor dat hij deze stap onmiddellijk zet en niet wacht tot 2019."

"Dat geldt ook voor onze parlementsleden", gaat de voorzitter van de socialistische mutualiteit verder. "Ook hier zie ik niet bij iedereen dezelfde activiteitsgraad, noch in de parlementen, noch op het terrein. Er is dus maar één manier om op 25 mei 2014 terug op de kaart te staan. Al die zich geroepen voelen, doen elke dag de uren van Yasmine Kherbache. Haar job: duidelijk en heldere oppositie in de Antwerpse gemeenteraad, met zoveel mogelijk contacten met de mensen, binnen en buiten de afdelingen. Als deze therapie wordt volgehouden, ben ik optimist, indien niet... Want, moest het regeringsscenario zich voordoen, we hebben wel de klasbakken in huis om aan een onderhandelingstafel te gaan zitten na 25 mei."

Archieffoto Belga
BELGA