Moordverdachte krijgt 3 maanden extra cel voor drugs in gevangenis

De 41-jarige moordverdachte Nathalie S. uit Hasselt is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot drie maanden effectieve celstraf en 6.000 euro boete wegens het bezit van speed in haar cel.

mceulemans

Op 22 maart dit jaar was ze bij een celcontrole betrapt met 2,5 gram speed. De vrouw had al een tuchtsanctie gekregen, maar nu is toch nog tot een celstraf en boete veroordeeld.

Moord op militair

Haar 36-jarige ex-vriend Gery N., met wie ze de moord op de Diepenbeekse militair Marc Hertenweg pleegde, is begin november tot een half jaar cel met uitstel en 6.000 euro boete met uitstel veroordeeld voor heroïnebezit in de gevangenis. Gery N. en zijn intussen ex-vriendin Nathalie S. worden verdacht van de moord op militair Marc Hertenweg (47) in juli 2011. Het slachtoffer was sinds 8 juli vermist en op 22 juli werd hij dood aangetroffen aan de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Hertenweg was op café Gery N. tegengekomen en zou dan mee naar diens appartement zijn gegaan, waar hij om het leven zou zijn gebracht. Met het lijk in de koffer van een voertuig zou het koppel vijf dagen in een Luikse hotelkamer zijn verbleven, waarna het slachtoffer in Maastricht werd gedumpt. Hertenweg zou om geld zijn omgebracht, want het koppel was zwaar verslaafd aan heroïne.

Belga, archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio