Genkse handelaars vrezen ontslagen door komst Albert Heijn

De komst van het Nederlandse warenhuis Albert Heijn naar de Hasseltweg in Genk maakt niet iedereen even blij. Zo vreest Unizo voor negatieve gevolgen voor de handelaars in het centrum. Volgens nabijgelegen warenhuisuitbaters zal het totaal aantal nieuwe jobs uiteindelijk nul zijn, omdat zij mensen moeten ontslaan.

fvranckx

De Nederlandse warenhuisketen opent een tweede Limburgse vestiging aan de Hasseltweg. Het nieuwe complex wordt opgetrokken naast het Chinees restaurant Double Dragon. De nieuwe winkel is goed voor 16 voltijdse en 29 deeltijdse banen en zou eind komend jaar al kunnen openen.

“We hebben helemaal niets tegen een vestiging van Albert Heijn in Genk”, zegt Ivo Vrancken, voorzitter van Unizo Genk. “Maar op die plek aan de Hasseltweg gaat dit ten koste gaan van de handelaars. En in het bijzonder ten koste van de warenhuizen van het centrum. Als mensen hun gading vinden aan de Hasseltweg zullen ze minder snel geneigd zijn om naar het centrum af te zakken. Temeer omdat aan de Hasseltweg voldoende parkeerplaatsen zijn waarvoor je niet eens moet betalen."

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio