Drie jaar cel voor Maasmechelaar die neef probeerde te vermoorden wegens affaire

Een 61-jarige man uit Maasmechelen is door de rechter in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. De man stond voor de correctionele rechtbank terecht voor de moordpoging op zijn neef nadat hij te weten was gekomen dat die een verhouding had met zijn vrouw.

fvranckx

De feiten dateren van 22 juni dit jaar. De dader was een tijd daarvoor te weten gekomen dat zijn neef een affaire had met zijn vrouw, die zelfs een tijdje introk bij de neef. De vrouw keerde wel terug, maar de emmer van de Maasmechelaar liep over. Na een avondje stappen trok hij samen met de vrouw naar het appartement van zijn neef. Daar kwam het tot een schermutseling waarbij het slachtoffer messteken opliep aan de rechterarm en de linkerborst. De beklaagde ontkende de voorbedachtheid, maar volgens de verklaringen van de vrouw en het slachtoffer diende de man de messteken bewust toe.

De dader werd uiteindelijk overmeesterd door de politie, die intussen gecontacteerd was door buurtbewoners. Opmerkelijk: het was net de beklaagde die zijn neef opving toen die een half jaar voordien uit de gevangenis kwam. Door het vele contact met de vrouw ontstond er een liefdesrelatie tussen beiden.

Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel - de minimustraf voor moordpoging - en haalde de liefdesperikelen aan als verzachtende omstandigheid. De rechter volgde het oordeel van het openbaar ministerie.

Op burgerlijk gebied is een deskundige aangesteld die de effectieve schade moet bepalen. De burgerlijke belangen worden op 6 november 2014 verder afgehandeld.

Belga, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio