Veroordeelde voor kindermishandeling krijgt werkstraf voor partnergeweld

Print
Veroordeelde voor kindermishandeling krijgt werkstraf voor partnergeweld

Veroordeelde voor kindermishandeling krijgt werkstraf voor partnergeweld

Lommel - Een 28-jarige man uit Lommel die begin juli wegens kindermishandeling vier jaar cel kreeg, waarvan één jaar effectief, is donderdag door de correctionele rechtbank van Hasselt tot 120 uur werkstraf en 600 euro boete veroordeeld voor partnergeweld. Hij had zijn vriendin met de vlakke hand in het gezicht geslagen. Als hij de werkstraf niet binnen twaalf maanden uitvoert, wacht hem negen maanden cel.

Op 28 februari 2013 sloeg de twintiger zijn vriendin in het bijzijn van de kinderen. De vriendin sloot zich vervolgens op in de badkamer om de politie te bellen. Begin juli kreeg de man vier jaar cel, waarvan drie jaar met uitstel, omdat hij in 2008 het zoontje van zijn vriendin, dat maar enkele weken oud was, mishandeld had. Het jongetje vertoonde vijf jaar geleden alle symptomen van het shakenbabysyndroom.

Blijvende gezondheidsschade

Volgens de deskundigen liep het kind een zeer ernstige blijvende arbeidsongeschiktheid op. De man is intussen in therapie gegaan voor zijn agressieproblemen. Zijn gezin wordt begeleid in een project van het Hasseltse parket waarbij samen met de politie en hulpverleners op multidisciplinair vlak oplossingen aangereikt worden.

Belga, archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio