Celstraf voor dief die van Eupen naar Hasselt fietste

Print
Celstraf voor dief die van Eupen naar Hasselt fietste

Celstraf voor dief die van Eupen naar Hasselt fietste

Hasselt - De correctionele rechtbank van Hasselt heeft donderdag een 22-jarige Nederlander veroordeeld die, op zoek naar een ziekenhuis, met de fiets van Eupen naar Hasselt reed en in een school in Hasselt had ingebroken. Nabil I. uit Utrecht kreeg een effectieve celstraf van vijftien maanden.

"Ik zocht een ziekenhuis om een snee in mijn gezicht te laten verzorgen. Naar een Franstalig ziekenhuis in Luik wilde ik niet gaan, want ik heb een hekel aan de taal. Daarom was ik in Hasselt", zo verklaarde de man zijn fietstochtje.

In de vroege ochtend van 25 oktober dit jaar werd de directeur van het Technisch Instituut Heilig Hart in Hasselt via het stil alarm verwittigd van een mogelijke inbraak, waarna de politie een kijkje ging nemen. De politie trof in de buurt een dronken jongeman op de fiets aan, maar legde niet meteen een verband met de inbraak.

Rond 4.30 uur bleek echter dat de man nog altijd in de omgeving zat te rommelen in euromuntstukken en andere spullen die bij de inbraak in de school gestolen waren. In de school was een ravage aangericht.

Aan de hand van sporenonderzoek en het fotodossier achtte de rechtbank Nabil schuldig aan de inbraak in de school. De Nederlander was pas sinds 14 oktober op vrije voeten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio