Stuntman breekt nek in plaats van wereldrecord (video)

Print
Een voormalige acrobaat van Cirque du Soleil wilde een bizar wereldrecord vestigen, maar eindigde in het ziekenhuis met een gebroken nek. De man, een goede vriend van Pamela Anderson, zamelt nu geld in om zijn revalidatie te betalen.

Jesus Villa wilde in juli in het Guinness Book of Records belanden door in de snelste tijd ooit door tien panelen glas te springen. 'Half Animal', zoals zijn bijnaam luidt, sprintte in volle snelheid maar bij het eerste glas liep het al meteen mis. Gehuld in een helm en coole veiligheidsbril knalde hij er tegenaan, maar het glas brak niet. De waaghals uit Las Vegas brak zijn nek op meerdere plaatsen en bracht enkele maanden door in het ziekenhuis.

Nu hoopt Villa geld in te zamelen voor zijn "ultieme comeback", aldus The Daily Mail. De stuntman denkt aan een bedrag van 100.000 dollar, maar voorlopig staat de teller nog maar op 6.000.

'Half Animal' heeft al een hele rits wereldrecords op zijn naam staan, waaronder de meeste '90 graden push-ups' achter elkaar (13) en de meeste voorwaartse salto's op stelten (18).

Beeld Youtube