Broers breken auto open "om warmte te zoeken"

Print
Broers breken auto open "om warmte te zoeken"

Broers breken auto open om warmte te zoeken

Heusden-Zolder - Twee aangehouden broers van 35 en 38 jaar uit Heusden-Zolder en Hasselt zijn donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot elk 24 maanden effectieve celstraf veroordeeld, omdat ze op 26 oktober 2013 in Heusden-Zolder een wagen hadden opengebroken. Naar eigen zeggen waren Nuri en Fatih D. op zoek naar een beetje warmte.

De eigenaar had de twee beklaagden in zijn voertuig aangetroffen, toen ze aan het contactslot aan het prutsen waren. "Ik hecht geen geloof aan hun verhaal dat ze de warmte wilden opzoeken. Als ik goed ben, was er dit jaar ook een lange nazomer", zo zei de openbare aanklager twee weken geleden al.

Hij wees er ook op dat ze beiden in staat van wettelijke herhaling verkeren. "Fatih D. is negentien keer wegens verkeer veroordeeld en elf keer correctioneel. Nuri heeft acht keer verkeer opstaan en twaalf keer correctioneel. Ondanks dat helpt het allemaal niet meer. Ik vraag 24 maanden cel, want onze provincie kampt met een inbrakenplaag en het is aan het parket daar paal en perk aan te stellen", klonk het toen.

Belga, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio