Weduwe Mieremet doet afstand van criminele erfenis

Print

Weduwe Mieremet doet afstand van criminele erfenis

Neerpelt - Ria Eelzak, de weduwe van de in 2005 geliquideerde topcrimineel Johnny Mieremet heeft een deal gesloten met de Nederlandse justitie. Ze wil daarmee voorkomen dat zij vervolgd wordt voor het witwassen van crimineel geld.

Zij deed afstand van het vermogen van haar overleden partner waarop de Nederlandse justitie in 2007 beslag legde. Dat vermogen bedraagt 6,5 miljoen euro en bestaat onder andere uit de villa aan de Wildlaan in Neerpelt.

De deal biedt het openbaar ministerie de mogelijkheid om het in beslag genomen vermogen te gelde te maken.

Spic & Span

Johnny Mieremet (foto links) vormde met onder meerSam Klepper in de jaren tachtig de zogeheten Houtman-bende. Eind jaren tachtig traden de twee in dienst van de Nederlandse drugsbaron Klaas Bruinsma. Na diens dood maakte het duo furore als Spic & Span, een verwijzing naar de brute en grondige wijze waarop met tegenstanders werd afgerekend. Mieremet en Klepper woonden enige tijd naast elkaar in Neerpelt en zouden in 1993 betrokken zijn geweest bij de dood van een drugshandelaar.

In 2001 zat Mieremet enige tijd vast in verband met een aanslag op een collega-crimineel. Het zou gaan om een vergelding voor de moord op de in 2000 geliquideerde Klepper. Nadat Mieremet in februari 2002 zelf gewond geraakte bij een aanslag, vertrok hij eind 2004 naar Thailand om in de buurt van Pattaya een grondontwikkelingsproject te starten. Enkele maanden later, na de liquidatie van zijn voormalige advocaat, was hij zelf aan de beurt. De dader is nooit gepakt.

Lees ook: Politie valt binnen in villa van vermoorde gangster Mieremet

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

NV, Archieffoto's


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio