ACW op zoek naar nieuwe naam

Print
ACW op zoek naar nieuwe naam

ACW op zoek naar nieuwe naam

Het ACW, de koepel van de christelijke arbeidsbeweging, organiseert in juni volgend jaar een vernieuwingscongres. Als het van topman Patrick Develtere afhangt, gaat dit gepaard met een nieuwe naam voor zijn organisatie. Dat zei Develtere gisteren in TerZake op Canvas.

Het ACW lag het voorbije jaar zwaar onder vuur door aantijgingen vanuit NV-A-hoek. Die partij beschuldigde de organisatie van fiscale fraude. De BBI heeft dat ondertussen rechtgezet, maar het ACW moet wel 9,5 miljoen achterstallige belastingen betalen.

Patrick Develtere zei gisteren dat hij met het ACW een nieuwe start wil nemen. Vandaar ook zijn voorkeur voor een nieuwe naam. Voor de verkiezingen van 25 mei zullen de ACW-kandidaten op CD&V-lijsten nog wel die stempel meedragen.

"Sterk geheugen"

Ná de verkiezingen, wanneer het eventueel tot regeringsonderhandelingen kan komen met de N-VA, zal het ACW zich herinneren wat er in 2013 is gebeurd, zo waarschuwde Develtere nog. “Wij hebben een sterk geheugen. De partijen aan de onderhandelingstafel zullen alleszins uitdrukkelijk de essentiële rol van het middenveld moeten erkennen.” Een boodschap die duidelijk bedoeld is voor de N-VA.

PG, Archieffoto PN