Herlees de chat met topchef Jan Buytaert

Print
Herlees de chat met topchef Jan Buytaert

Herlees de chat met topchef Jan Buytaert

Het Belang van Limburg nodigt met het oog op de feestdagen vier topchefs uit. In samenwerking met kookzender Njam! kan u al uw keukenvragen stellen aan Jurgen Lijcops, Peppe Giacomazza, Jan Buytaert en Roger Van Damme. Zij bieden u eerste hulp bij moeilijke keukengevallen.

Vandaag kon u chatten met Jan Buytaert. Buytaert trok in 2008 de deur van zijn tweesterrenzaak De Bellefleur in Kapellen achter zich dicht, na veertig jaar. Sindsdien schrijft hij columns en boeken, begeleidt hij culinaire projecten en is hij actief op Njam! als tv-kok. Hij introduceerde de nouvelle cuisine in Vlaanderen, maar hij is van alle markten thuis.

U kan de vragen (over hoofdgerechten) aan en antwoorden van Jan Buytaert nalezen in onderstaande chatbox:

 

Dinsdag kon u chatten met Peppe Giacomazza over (Italiaanse) voorgerechten. Herlees al zijn antwoorden www.hbvl.be/eerstehulp.
Gisteren maakte topsommelier Jurgen Lijcops tijd vrij voor onze lezers. Herlees al zijn antwoorden over wijnen en andere dranken hier.

Feestmenu

Kerst en Nieuwjaar staan voor gezellig feesten en dus ook voor lekker koken. De ene thuiskok voelt zich al onzeker bij een simpele rosbief, de andere maakt het met schuimpjes en zalfjes zo geraffineerd mogelijk. Maar op elk niveau zijn er wel dingen die beter kunnen. Daarvoor schieten onze koks u te hulp.

Gedurende één uur antwoorden de chefs op al uw vragen. Jurgen Lijcops verdiept zich voor u in wijnen en drankkeuze, Peppe Giacomazza in de voorgerechten, Jan Buytaert in de hoofdgerechten. Roger Van Damme helpt u verder om van de meest verfijnde desserts een succes te maken.

Elke dag, nog tot vrijdag 20 december, komt één chef aan bod. Alle praktische info en de voorstelling van onze topchefs: hier.


Morgen kan u chatten met sterrenchef Roger van Damme, van Het Gebaar in Antwerpen. Hij specialiseert zich in desserts en zal morgennamiddag vanaf 16u30 uw smakelijke vragen live beantwoorden. Vanaf morgenvroeg kan u alvast uw vragen insturen.

Foto BH