Hoes blijft burgemeester ondanks schandaal met toyboys

Print

Hoes blijft burgemeester ondanks schandaal met toyboys

Onno Hoes (rechts op de foto) blijft voorlopig burgemeester van Maastricht. Hoes kwam in opspraak omdat hij gefotografeerd werd met een toyboy, en dat terwijl de burgemeester al twaalf jaar getrouwd is met showbizzfiguur Albert Verlinde (links op de foto). Maar de burgemeester heeft afgelopen nacht zijn spijt betuigd tegenover de fractievoorzitters.

Twee weken lang houdt ‘Onnogate’ Nederland nu al in de ban. Het begon met een tongzoen met een toyboy (foto onder) in een hotellobby in Maastricht. Hoewel Hoes de gemeenteraad had beloofd dat er na het uitlekken van de bewuste tongzoenfoto geen lijken meer uit de kast zouden vallen, gebeurde dat dinsdag toch. Het roddelblad Privé pakte uit met het verhaal van nog een tweede toyboy: de 23-jarige Danny. Die werd volgens zijn moeder ingepalmd door burgemeester Hoes.

Lees ook: Burgemeester Maastricht in het nauw na tongzoen met toyboyIn sms’jes die Privé afdrukte staat te lezen dat Hoes via de moeder vraagt om de huissleutel van de 23-jarige jongeman. Bovendien gaf diezelfde Danny een sprekende beschrijving van een penthouse in het centrum van Maastricht, waar Hoes door het vele werken zijn nachten zonder echtgenoot Albert Verlinde doorbrengt. De burgemeester ontkent het hele verhaal met klem, maar hoe dan ook is het een nieuwe klap voor zijn imago en gezag.

Grindr

Ondertussen raakte ook bekend waar de losbandige burgemeester zijn vriendjes opscharrelde: via Grindr, een datingsite voor homo’s. Op een profielfoto - die ook al uitlekte - is Hoes te zien in ontbloot bovenlijf. En hoewel zijn hoofd niet op de bewuste foto staat, gaf Hoes al toe dat het wel degelijk om zijn torso gaat.Hoes wist zijn huwelijk nog te redden, maar op politiek vlak tilde de gemeenteraad - en dan vooral de oppositie - zwaar aan de escapades van hun burgemeester. Niet omdat hij homo is of zijn gevoelens in het openbaar toont, wel omdat chantage hierdoor wel erg gemakkelijk wordt, zijn gezag met rasse schreden afneemt en de politiek vooral wil dat de rust terugkeert.

Woensdagavond moest Hoes zijn liefdesleven opnieuw uit de doeken doen voor de fractieleiders van de Maastrichtse partijen. Uiteindelijk aanvaardden die Hoes' excuses.

TVD/FiVr, Foto's ANP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio