Alderweireld scoort winning goal voor Atlético

Print
Alderweireld scoort winning goal voor Atlético

Alderweireld scoort winning goal voor Atlético

In het Europese bekervoetbal was er woensdagavond wisselend succes voor de Belgen in het buitenland. Atlético Madrid won in Spanje met 2-1 dankzij Toby Alderweireld in extremis tegen derdeklasser Sant Andreu. Thibaut Courtois zat in de tribune.

In de achtste finales van de Nederlandse beker won AZ Alkmaar, met Maarten Martens in de basis, na 120 minuten en penalty's van Heerenveen. Bart Biemans (basisspeler) en Martijn Monteyne (invaller) wonnen met Roda JC in een thuismatch met simpele 3-1-cijfers van Vitesse.

Timothy Derijck en Steve De Ridder, beiden 90 minuten op het veld, kaapten met Utrecht een 0-2 zege weg bij Cambuur. De Ridder tekende voor het tweede doelpunt in minuut 79. De wedstrijd werd na de Belgische goal even stilgelegd, omdat fans van Cambuur vuurwerk op het veld hadden gegooid.

MVV Maastricht, met Bram Castro en Tom Van Hyfte in de basis en Cor Gillis als invaller, verloor met 2-1 bij de amateurs van JVC Cuijk.

In de kwartfinales van de Engelse League Cup mocht Moussa Dembele voor Tottenham starten tegen West Ham. Nacer Chadli zat op de bank en viel in na 73 minuten. Jan Vertonghen was geblesseerd, en zag vanuit de tribune hoe Tottenham de winst in de slotfase weggaf: 1-2.

Manchester United, zonder Belgen, won zijn kwartfinale op verplaatsing bij Stoke City: 0-2.

Belga, Foto EPA