Politie rukt uit voor ‘bedelende’ vuilnismannen

Print
Politie rukt uit voor ‘bedelende’ vuilnismannen

Politie rukt uit voor ‘bedelende’ vuilnismannen

Drie patrouilles van de Antwerpse politie zijn gisterenavond uitgerukt om vuilnismannen te controleren die aan hun eindejaarsronde bezig waren. In Deurne hadden verscheidene bewoners het noodnummer van de politie gebeld om melding te maken van stadspersoneel dat “fooien vroeg”. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De commotie over het verbod op het vragen van eindejaarsfooien, is nog niet gaan liggen. Begin deze week kondigde het stadsbestuur aan dat er sancties zouden volgen voor personeel dat het verbod zou negeren. Ombudsvrouw Karla Blomme riep inwoners zelfs op om het haar te melden wanneer mensen van de dienst Stadsreiniging voor de deur zouden staan om nieuwjaarsgeld te vragen.

Die oproep is niet in dovemansoren gevallen. Gisterenavond rukte de politie uit nadat bewoners in Deurne naar het noodnummer hadden gebeld.De agenten controleerden drie vuilnismannen die van deur tot deur gingen, maar voorlopig schreven ze geen boetes uit.

De betrokken vuilnismannen vinden niet dat ze iets verkeerds deden. “Wij gaven enkel een briefje af met onze beste wensen. Of de mensen iets geven, beslissen ze zelf.”

Of er vanuit de stad een sanctie komt voor de drie mannen uit Deurne, zoals het stadsbestuur had aangekondigd, is nog niet duidelijk. “Dat mensen de politie bellen, bewijst dat niet iedereen gediend is met het fenomeen”, reageert schepen van Stadsreiniging Philip Heylen (CD&V). “We hebben de politie voor alle duidelijkheid niet de opdracht gegeven om extra op te treden. Op dit moment willen we het fenomeen in kaart brengen. Met die gegevens gaan we bekijken hoe we het probleem volgend jaar kunnen aanpakken.”

DVD/ELBO
Foto Wim Hendrix