Pepe Giacomazza bakt eerste pizza ooit voor zieke Pilar

Print

Pepe Giacomazza bakt eerste pizza ooit voor zieke Pilar

Genk - De zesjarige Pilar Smeulders uit Boom zal 18 december 2013 ongetwijfeld nog lang herinneren. Met Make A Wish ging het meisje naar La Botte, het restaurant van Pepe Giacomazza. De chef maakte er voor Pilar haar allereerste, zoutloze, pizza klaar.

“Tot ze drie jaar was, was Pilar kerngezond. Totdat op een dag haar lichaamsgewicht plots bijna verdubbelde. Onderzoeken toonden aan dat ze was getroffen door een nefrotisch syndroom. Dat houdt in dat haar nierfilters tegenovergesteld werken en dus niet de afvalstoffen, maar wel de goede bouwstoffen trachten weg te krijgen. Om dat tegen te gaan, moet Pilar dagelijks zware medicatie nemen”, legt papa Edwin Smeulders uit.

“Ze is een enthousiast, heel actief kind. Een kwajongen bijna. Al beseft ze ook dat haar leven anders is. Zo moet ze zich houden aan een strikt zoutloos dieet, wat echt niet eenvoudig is. Begin maar eens alle voedingsproducten in de winkel erop na te lezen.”Ritje in jeep

Om Pilar die zorgen van alle dag toch even achter zich te kunnen laten, heeft haar mama Ilse Switsers aangeklopt bij Make A Wish. Dat stippelde eerst een voor Pilar gedroomd ritje in een jeep naar restaurant La Botte in Genk uit. Daar mocht ze samen met de bekende chef Pepe Giacomazza een verrukkelijke zoutloze pizza bereiden en verorberen.

Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg.

Jan Van de Poel, Foto's TVG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio