Antwerpen draaischijf voor namaakshampoo

Print
Antwerpen draaischijf voor namaakshampoo

Antwerpen draaischijf voor namaakshampoo

De Federale Overheidsdienst Economie heeft 58.000 namaakshampoos in beslag genomen. Het gaat om een uiterst professionele bende die actief was vanuit een groothandel in Antwerpen. Ze leverden aan winkels in het hele land.

De cel Namaak voerde de afgelopen weken een doorgedreven onderzoek. Buurtwinkels in het hele land werden doorgelicht, wat leidde naar een groothandel in Antwerpen. De namaakshampoo werd geproduceerd in het buitenland. De in beslag genomen flessen waren zo goed nagemaakt dat aan de buitenkant niet te merken was dat het om vervalsing ging.

Schadelijke stoffen

Chantal de Pauw, woordvoerster van de FOD Economie: “Een bonafide producent controleert de chemische producten die in zijn shampoo gebruikt worden. Bij namaakproductie gebeurt dit niet. Er kunnen stoffen inzitten die schadelijk zijn voor de gezondheid.” De groothandelaar in Antwerpen en de producent riskeren een boete tot 550.000 euro.

De FOD Economie ziet een stijging van de namaak van huis-tuin- en keukenproducenten. Daarom wordt er sinds dit jaar meer ingezet op controles van bijvoorbeeld shampoo of waspoeder.

Lees vandaag meer in uw krant.

SARE
Foto Kris Van Exel