Vrouw wordt verkracht maar denkt dat het haar vriend is

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft woensdag een zaak behandeld over een vrouw die verkracht werd, maar dacht dat ze seks had met haar vriend. De beklaagde ontkent elke betrokkenheid. Tegen de man werd 3 jaar cel en een ontzetting uit zijn rechten gevorderd.

dvansant

Op 3 september beleefde het slachtoffer een romantische avond met haar vriend op zijn appartement. De vriend ging even naar de nachtwinkel en onderweg kwam hij beklaagde tegen. De twee raakten aan de praat en beklaagde wandelde met de vriend mee. Toen beklaagde vroeg of hij op het appartement naar het toilet mocht gaan, liet de man dit toe.

Omdat het even duurde, ging hij kijken waar hij bleef. De vriend zag de toiletdeur openstaan en merkte op dat de slaapkamerdeur op slot was. Via het dakterras ging hij op het raam kloppen, waar even later zijn vriendin verschrikt en in paniek kwam kijken. Zij sliep in de slaapkamer en had gemerkt dat iemand bij haar in bed was gekropen. Omdat zij dacht dat het om haar vriend ging, had ze geen weerstand geboden. De man had haar drie keer gepenetreerd, iets ruwer dan ze gewend was, maar ze had zich niet verzet. Pas toen ze haar vriend aan het raam zag staan, besefte ze wat er was gebeurd. Intussen was beklaagde gevlucht.

Zelf ontkent hij iets met de feiten te maken te hebben. Hij beweert de slachtoffers nog nooit eerder gezien te hebben, ondanks het feit dat er camerabeelden zijn van de nachtwinkel die bevestigen dat de twee mannen samen gezien zijn.

BELGA

Meer over Mechelen