Alex Agnew zet zaalshows in eigen vitrine

Alex Agnew gaat zijn dernièreshow 'The Legend Ends' te koop aanbieden via een digitaal platform op zijn eigen website. Met die ingreep wil Smart-Lab, het management van de Antwerpse komiek, de kloof tussen de artiest en zijn fans verkleinen.

jatimmermans

'The Legend Ends', in oktober nog goed voor vier uitverkochte Sportpaleizen, is de (voorlopig) laatste zaalshow van Agnew. De komende maanden wil hij zich toeleggen op het wel en wee van zijn metalband Diablo Blvd.

"In het voorjaar zou het nieuwe album klaar moeten zijn", zegt Alex. "We mikken dan op een flinke zomertournee. Nadien is er weer tijd om na te denken over de richting die ik met comedy uit wil, maar concrete plannen zijn er nog niet. Van stoppen is ook geen sprake."

Wie intussen verslingerd raakte aan de radde tong van Agnew, kan zijn hart ophalen aan de vijf dvd's die op zijn website te huur of te koop worden aangeboden. "Momenteel is enkel 'The Legend Ends te downloaden, maar de vorige shows worden ook gedigitaliseerd", legt manager Manu Van Heuckelom uit. "We gaan ze zowel in audio- als in videoformaat aanbieden tegen de normale marktprijs. Dat is ook de bedoeling van het concept: zoveel mogelijk mensen laten genieten van wat Alex tot dusver op het podium gedaan heeft."

Het digitale platform komt uit de koker van het West-Vlaamse Parleys, en werd samen met Smart-Lab omgebogen tot toepassingen in de amusementsindustrie. "Fans van Alex hebben nu de kans om snel aan luister- en kijkmateriaal te geraken, zonder dat ze illegaal moeten downloaden", vervolgt Manu. "Het is een antwoord op de evolutie van en de revolutie binnen de wereld van downloaden en online shoppen. Het is leuk dat het voortaan ook kan via de website van de artiest zelf."

Voor wie zweert bij een klassieke dvd, is er geen reden tot paniek. "'The Legend Ends' werd ook op dvd uitgebracht, en op vraag van de fans eveneens op cd. Het pakket is vanaf vandaag beschikbaar."

Meer informatie vindt u op www.alexagnew.be.

PETER BRIERS

Archiefbeeld FRBE