Janssens haalt uit naar De Wever

Voormalig Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) bekritiseert voor het eerst sinds de machtswissel in Antwerpen zijn opvolger in het stadhuis. Hij is het niet eens met de grondige reorganisatie van het stadsapparaat door burgemeester Bart De Wever (N-VA).

ikerremans

“Toen ik vorig jaar de fakkel doorgaf, vreesde ik dat de nieuwe ploeg de vruchten van ons beleid zou plukken”, zegt Janssens. “Maar nu merk ik dat ze gewoon de bomen omhakken.”

Janssens reageert daarmee op het schrappen van enkele autonome gemeentebedrijven en vzw’s, zoals het stadsbedrijf Stadsplanning (STAN). Dit was een van de paradepaardjes van het vorige stadsbestuur.

STAN wordt volledig ontbonden en ondergebracht binnen een stedelijke bedrijfseenheid. Ook het Antwerpse parkeerbedrijf GAPA verdwijnt. Het personeel en de taken worden ondergebracht bij ofwel de stadsdienst Stadsontwikkeling ofwel het vastgoedbedrijf Vespa. Even was er sprake van ook het stedelijk onderwijs te integreren in de stad, maar dat gebeurt uiteindelijk niet.

Het Antwerpse schepencollege wil met deze reorganisatie tot een slanker en efficiënter stadsapparaat komen.

SVW Foto LUMA, BHUL

Meer over Bart De Wever