Vier Ajax-fans neergestoken in Milaan

Vier supporters van Ajax zijn woensdag voor aanvang van het uitduel met AC Milan in de Champions League vlakbij het stadion neergestoken. Een van hen is met zware verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica is zijn toestand kritiek. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. Het clubbestuur van Ajax zegt dat het om vier gewonde supporters gaat en dat ze aanspreekbaar zijn. Het incident zou zich nabij een metrostation hebben afgespeeld.

dvansant

Het was woensdag de hele middag onrustig in het centrum van Milaan. Een deel van de aanhang van Ajax, ruim 3.000 man sterk, raakte slaags met fans van AC Milan. AC Milan en Ajax ontmoeten elkaar vanaf 20.45 uur in San Siro. Ajax bekert alleen bij een zege verder in de Champions League.

Een woordvoerder van de politie verklaarde tegenover persbureau Reuters dat een Nederlander met verwondingen in de maagstreek er het slechtst aan toe was. "Maar voor zover we nu kunnen overzien, is het niet levensbedreigend", zo werd verder gemeld. Anderen zouden gewond zijn geraakt aan been en achterwerk.

De politie verklaarde tegenover Reuters verder dat drie Ajax-supporters zijn gearresteerd omdat ze een straatkiosk probeerden te beroven. Dat incident stond los van de gewelddadigheden.

Fans van Ajax zouden gedurende de dag hebben gevochten met zowel fans van AC Milan, als betogers die tegen de Italiaanse regering demonstreerden.

BELGA Foto PN