Huis dat te koop staat moet tegen de grond

Print
Huis dat te koop staat moet tegen de grond

Huis dat te koop staat moet tegen de grond

Bocholt - Een villa met weilanden, langs de Weerterweg in Kreyel (Bocholt) in natuurgebied staat te koop. Opmerkelijk is dat de toekomstige eigenaar de woning, op straffe van een dwangsom, moet slopen en het gebied in de oorspronkelijke staat moet herstellen. Dit vonnis werd eerder dit jaar door het hof van beroep in Antwerpen uitgesproken.

Navraag bij enkele natuurverenigingen leert dat er in de jaren zestig van de vorige eeuw op deze locatie, langs een veldweg enkele honderden meters van de Weerterweg, een klein werkmanshuisje stond: “Toen ook al natuurgebied. Het was een klein schuurtje dat verbouwd werd. Nadien veranderde het goed van eigenaar. Die sloopte een deel en bouwde een nieuwe woning en een zwembad.”

De Vlaamse Landmaatschappij heeft het recht van voorverkoop van het weide- en hooiland dat geldt ook voor een pachter. Tijdens de koopdag werd op het natuurgebied, ruim 1 hectare groot, alles samen bijna 10.000 euro geboden. Kandidaat-kopers kunnen nog tot 20 december een hoger bod indienen.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

RDr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio