Met detectiegel betrapte poetsvrouw moet 18.000 euro betalen

Print
Met detectiegel betrapte poetsvrouw moet 18.000 euro betalen

Met detectiegel betrapte poetsvrouw moet 18.000 euro betalen

Sint-Truiden - Een poetsvrouw (58) is gisteren door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld voor diefstal bij twee van haar klanten.

De feiten speelden zich tussen 28 juni en 19 juli 2012 in Sint-Truiden af. Ze was aan de slag in ijssalon Maëstro waar regelmatig geld uit de portefeuille van de man verdween. Hij kreeg er zelfs herhaaldelijk woordenwisselingen met zijn vrouw over omdat ze elkaar ervan verdachten het geld te verbrassen.

Uiteindelijk kwam het koppel bij de kuisvrouw uit, maar haar betrappen lukte niet. Tot overmaat van ramp bleken er ook juwelen verdwenen. Niet alleen bij hen, maar ook bij de moeder van de uitbaatster waar de vijftiger eveneens kuiste.

Met de hulp van de politie is de poetsvrouw gevat. De agenten adviseerden om de portefeuille van de man op een duidelijk zichtbare plaats te leggen en markeerden de biljetten met een onzichtbare detectiegel. Niet veel later was het geld verdwenen.

De poetsvrouw ontkende eerst de feiten totdat de politie de gemarkeerde biljetten bij haar ontdekte. Van de juwelen konden de slachtoffers slechts een deel recupereren bij een verkoopster van tweedehands sieraden. De rest was al verkocht.

De Hasseltse strafrechter veroordeelde de kuisvrouw gisteren tot drie maanden cel met uitstel en een boete van 156 euro. Wel komt de diefstal haar letterlijk duur te staan, want aan de moeder en het koppel moet de dievegge in totaal 17.845 euro betalen.

GeHo, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio