Brilkaaimannen in huiskamer van Waalse crimineel

Print
Brilkaaimannen in huiskamer van Waalse crimineel

Brilkaaimannen in huiskamer van Waalse crimineel

Opglabbeek - Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek is dinsdagochtend opgeroepen om samen met de politie van Marche-en-Famenne in Luxemburg een huiszoeking uit te voeren bij een gekende crimineel. De man hield al vier jaar twee kaaimannen in zijn woonkamer.

Speurders vielen gisterenochtend binnen bij een man uit de buurt van het Waalse Marche-en-Famenne. De politie riep de hulp in van het Natuurhulpcentrum omdat de agenten vermoedden dat de man kaaimannen in zijn huis hield.

“De man had een soort tuinvijvertje in zijn woonkamer en daarin zaten twee brilkaaimannen van ongeveer 1 meter lang”, legt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum uit.

“Ze zijn uiteraard erg gevaarlijk”, gaat Janssen verder. “Kaaimannen kunnen tot 30 kilo wegen. We schatten dat de man deze kaaimannen toch al vier jaar in huis had, dus groter zullen ze niet meer worden. Zoiets is natuurlijk ook een broeihaard van bacteriën. Kaaimannen eten vlees en in zo’n warm badje is dat vragen om salmonella”, zegt Janssen nog.

De dieren werden in beslag genomen en naar Opglabbeek overgebracht. Daar zullen ze blijven tot er een geschikte dierentuin gevonden wordt.