Redders die kind (5) van verdrinking redden vrijgesproken

Print
Redders die kind (5) van verdrinking redden vrijgesproken

Redders die kind (5) van verdrinking redden vrijgesproken

Genk - De rechter in Tongeren heeft twee redders van het stedelijk zwembad in Genk vrijgesproken. Het duo stond samen met de vader van een 5-jarig jongetje terecht voor onopzettelijke slagen en verwondingen door gebrek aan voorzichtigheid nadat het zoontje bijna verdronk. De vader werd wel schuldig bevonden, maar kreeg opschorting van straf.

De feiten gebeurden op 31 maart 2012. De vader wilde enkele baantjes trekken en vroeg het oudere zusje, dat wel kon zwemmen, om op haar broertje te passen. Toen de vader terugkwam, vond hij enkel zijn dochter die alarmeerde dat haar broertje op de bodem van het zwembad lag. De vader haalde het kind uit het water en twee redders slaagden erin de jongen te reanimeren.

Het jonge slachtoffer was er erg aan toe en werd overgebracht naar Gasthuisberg, waar hij bijna twee weken in een kunstmatige coma lig. Enkele dagen nadat de dokters de jongen uit coma hadden gehaald, kon hij weer naar school.

Volgens de rechter beging de vader een fout door niet bij zijn zoontje te blijven. Het reglement stelt dat kinderen jonger dan zes steeds vergezeld moeten zijn van een volwassen en daar ging de man in de fout.

Ook de redders stonden terecht, maar zij werden vrijgesproken. Op het moment dat de jongen van het peuterbad in het diepere water terechtkwam, vond er net een positiewissel plaats. En dat gebeurde volgens de rechter volledig volgens de regels.

Belga, Archieffoto JG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio