Time verkiest paus Franciscus tot 'Persoon van het Jaar'

Print
Time verkiest paus Franciscus tot 'Persoon van het Jaar'

Time verkiest paus Franciscus tot 'Persoon van het Jaar'

Paus Franciscus is door het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift Time verkozen tot 'Persoon van het Jaar'. Dat staat te lezen op Time.com.

Time duidt naar goede gewoonte in het decembernummer de meest invloedrijke persoon van het jaar aan. Dat kan zowel in positieve als in negatieve zin zijn.

"Hij nam de naam van een bescheiden heilige aan en wil een helende kerk aanvoeren. De eerste niet-Europese paus in 1.200 jaar heeft de kracht om de wereld te veranderen. De zeventigjarige superster staat op het punt om een plaats te hervormen die dat slechts om de paar eeuwen doet." Met die woorden verklaarde Time de beslissing.

"Het komt niet vaak voor dat een nieuwe persoonlijkheid wereldwijd zo snel zo veel aandacht vergaart, zowel bij jongeren als ouderen, gelovigen of sceptici", zei Nancy Gibbs, directrice van de Time-redactie.

Andere genomineerden waren Amazon-baas Jeff Bezos, popster Miley Cyrus, de Syrische president Bashar al-Assad, CIA-klokkenluider Edward Snowden, die tweede werd, en de Iraanse president Hasan Rouhani. Vorig jaar ging de Amerikaanse president Barack Obama met de titel lopen.

FiVr/Belga