Club Bruggespits Gudjohnsen veroordeeld voor te snel rijden

Print
Club Bruggespits Gudjohnsen veroordeeld voor te snel rijden

Club Bruggespits Gudjohnsen veroordeeld voor te snel rijden

De Brugse politierechter heeft Eidur Gudjohnsen, spits van Club Brugge, woensdag een geldboete van 150 euro opgelegd. De 35-jarige IJslander werd in Damme geflitst aan 106 kilometer per uur waar de toegelaten snelheid 90 bedroeg.

Voor die snelheidsovertreding op 23 oktober 2012 kreeg Gudjohnsen een voorstel tot minnelijke schikking opgestuurd. De aanvaller woont in Knokke, maar had zijn domicilie nog niet aangepast. Daardoor ontving hij nooit het voorstel tot minnelijke schikking.

Uiteindelijk niet aanwezig

De ex-speler van onder andere Chelsea en FC Barcelona was woensdagochtend zelf aanwezig op de Brugse politierechtbank. Gudjohnsen moest echter naar de training bij Club Brugge, waardoor hij niet kon blijven tot zijn zaak voorkwam. Hij liet zich daarom vertegenwoordigen door zijn advocaat Koenraad Stubbe.

De politierechter veroordeelde de IJslander tot een geldboete van 150 euro. De Club Bruggespits moet ook de gerechtskosten van 85 euro betalen. Ten tijde van de snelheidsovertreding speelde Gudjohnsen nog voor rivaal Cercle Brugge.

Belga, archieffoto