Fientje Moerman (Open Vld) vraagt "klein beetje" respect voor politici

Print
Fientje Moerman (Open Vld) vraagt "klein beetje" respect voor politici

Fientje Moerman (Open Vld) vraagt klein beetje respect voor politici

Vlaams parlementslid en gewezen minister Fientje Moerman (Open Vld) vraagt in een emotioneel opiniestuk in De Standaard respect voor het werk van politici. Die zijn de beschuldigingen en verwijten en de angsten die deze met zich meebrengen beu. "Ons werk is verre van perfect, maar dat is het uwe ook niet".

"Beste mediaman, politicoloog, publiciteitsman of kiezer, uw politici zijn het zat. Natuurlijk zijn wij geen heiligen, maar dat zijn jullie ook niet. Natuurlijk maken we fouten, maar dat doet u ook. Natuurlijk zijn we meestal geen genieën, maar u ook niet (...). We zijn net zoals u, anders zou u voor ons niet kiezen. Volksvertegenwoordigers. We belichamen wat jullie denken, en we proberen de problemen op te lossen die jullie (denken) te hebben. We verwachten van jullie niets, tenzij een klein beetje respect voor ons werk. Het is verre van perfect, maar dat is het uwe ook niet".

"Denk er eens over, anders hebt u binnenkort geen politici meer, maar uitgelote discount-producten". Het opiniestuk zorgt voor een hevige discussie op de microblogsite Twitter

Foto: Belga