Seks & Relaties

Ai: Furby maakt kinderen doodsbang

Print
Ai: Furby maakt kinderen doodsbang

Ai: Furby maakt kinderen doodsbang

Het was enorm populair met Sinterklaas, maar ondertussen staan de tweedehandssites er vol van: Furby's, amper gebruikt. Reden? Het kleinood maakt kinderen bang!

Furby was de hit rondom de Sinterklaasperiode. Maar wat veel ouders vergaten, was dat je het diertje niet kan uitzetten en het tot 100 verschillende emoties kan vertonen, waaronder ook boze emoties. Genoeg om kinderen de stuipen op het lijf te jagen, waarna ze er niet meer mee durven spelen.

"Mijn dochtertje van 6 was razend enthousiast toen ze het speeltje kreeg. Tot het diertje opeens 'Ik veranderen' uitkraamde, waarop hij vuurballen in zijn LED-ogen kreeg. 'Ik denk dat er iets aan is mama' klaagde mijn dochter. In zijn ogen danste zelfs een ventje rond een totempaal. Na een kwartiertje was de Furby weer poeslief, maar iets later was het weer van dat. Mijn dochtertje is er gewoon bang van, ze wil er niet meer mee spelen", klaagt een moeder in Het Laatste Nieuws.

En de moeder is niet de enige die teleurgesteld is in het speelgoed. Eén derde van alle Furby's die op tweedehandssites worden aangeboden, is gepost op of na 6 december.

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen