Dienstencheques als extra loon

Print
Dienstencheques als extra loon

Dienstencheques als extra loon

Werkgevers moeten de mogelijkheid krijgen om dienstencheques uit te keren bovenop het loon. Dat zegt Federgon, de sectororganisatie van de dienstencheques. De politieke partijen reageren overwegend positief.

“Vandaag geven veel werkgevers maaltijdcheques aan hun werknemers. Dan moeten dienstencheques ook kunnen”, zegt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon. “Daarmee zorgt de werkgever voor een beter evenwicht tussen het werk en het privéleven van zijn werknemers. Ook de loonkosten worden zo beperkt.”

Open Vld reageert enthousiast op het voorstel van Muyldermans. “Dit is een gezinsvriendelijk extralegaal voordeel én helpt om de dienstencheques betaalbaar te houden. Als dit voorstel realiteit wordt, kunnen werkgevers een deel van de kosten mee financieren”, zegt Vlaams Parlementslid Lydia Peeters (Open Vld).


Ook N-VA en sp.a vinden het voorstel van Federgon interessant, maar willen de financiële haalbaarheid ervan wel nog grondig natrekken. Enkel CD&V reageerde dinsdag afwijzend, omdat er volgens de partij al genoeg extralegale voordelen zijn.

Uit een studie van het arbeidsmarktbureau Hay Group blijkt intussen dat de Belgische salarisstijging in 2014 tot de laagste ter wereld behoort. Gemiddeld zullen de brutosalarissen in ons land volgend jaar met 2,1% toenemen. Dat is beduidend minder dan in de buurlanden.

Lees meer in uw krant.

CWIL

Foto Bert De Deken