Spelende jongen ontkent dat hij val van Wietse Bosmans heeft veroorzaakt

Veldrijder Wietse Bosmans uit Kalmthout maakte maandag een stevige smak tijdens een trainingsrit. Opmerkelijk: hij werd aangereden door een telegeleide speelgoedauto.

jatimmermans

De 21-jarige Wietse Bosmans was maandagnamiddag in zijn eentje aan het trainen op de weg. Toen hij door het Nederlandse Wernhout (Zundert) fietste, kwam er plots een telegeleide auto met benzinemotor van ongeveer zestig centimeter groot op hem afgereden.

"Een kind was op de baan aan het spelen met een grote, metalen auto op afstandsbediening en had me klaarblijkelijk niet zien aankomen, hoewel ik wel rechts reed", vertelt de renner van BKCP-Powerplus. "De jongen liet zijn auto draaien, zodat die in volle snelheid - ik schat zestig kilometer per uur - naar mij kwam gereden. Omdat het allemaal zo snel ging, had ik niet meer de kans om dat wagentje te ontwijken en tuimelde ik erover met mijn fiets."

De renner brak zijn val door zijn handen uit te steken, waardoor hij nu twee gekneusde polsen en duimen heeft. Eerst werd nog gevreesd dat Bosmans een breuk had opgelopen, maar een scan in het ziekenhuis toonde dinsdag aan dat er niets gebroken is.

Woord tegen woord

De veldrijder belde onmiddellijk na de val zijn vader op, die hem te hulp kwam. Hij slaagde erin om de gegevens van het Nederlandse gezin te noteren. "We waren allebei erg onder de indruk, maar gelukkig kon mijn vader kalm en rustig blijven en met de mensen praten, zodat ze na enig aandringen hun gegevens toch gaven. We hebben ook de politie opgebeld. Omdat het een tijdje duurde vooraleer die ter plaatse kwam, belden we nog eens. We kregen toen te horen dat er niemand meer zou komen. Dat vonden we wel straf. We denken er wel aan om een klacht in te dienen. Maar ik hoop dat er niet te veel gedoe van komt. Ik moet uiteindelijk wel mijn centen verdienen met het fietsen."

De ouders van het kind met de auto beweren dat de jongen geen fout heeft gemaakt. "Toen ze zagen dat ik aan mijn twee handen gewond was, hebben ze me geholpen", vertelt Bosmans. "Het gezin wil in geen geval toegeven dat het kind in fout was. Dat is natuurlijk een straatje zonder einde, woord tegen woord, want ik fietste daar alleen."

Lees ook: Wietse Bosmans aangereden door speelgoedauto

GREET WOUTERS

Foto W&F, Francois Buyssens