thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen bibberen voor Furby’s

Vorige week stond Furby nog in de top drie van populairste sinterklaascadeaus, maar de goede man heeft zijn rug nog niet gekeerd of de hightechknuffel wordt op tweedehandssites gedumpt.

jatimmermans

De nieuwe Furby kan naargelang de voeding en de behandeling die hij krijgt, vijf verschillende 'persoonlijkheden' ontwikkelen: Prinses, Kletskous, Lolbroek, Diva of Koene Krijger. Het is deze Koene Krijger die nogal wat kinderen de stuipen op het lijf kan jagen. In Nederland wordt de klantendienst van Hasbro overstelpt met ouders van kinderen die hun Furby niet meer de baas kunnen.

Ook op de website Gebruikers- Handleiding.com regent het reacties van radeloze ouders over boze Furby's. "In België krijgen we ook telefoontjes van ouders die ons vragen hoe ze de Furby weer 'normaal' krijgen, maar veel zijn er dat niet", zegt Kris De Keyser, marketing manager van Furby bij Hasbro België. "Furby is geen gewone knuffel. Hij reageert op hoe je hem behandelt. Als je hem veel streelt, gedraagt hij zich als een prins of prinsesje met hartjes in de ogen. Trek je aan zijn staart, dan wordt hij een krijger."

Op tweedehands.be kan je nu tussen 140 'gedumpte' Furby's kiezen. Tijdens de sinterklaasperiode was Furby op dezelfde site nog het meest gezochte speelgoed.

KARIN VANHEUSDEN

Foto WH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer