Ordetroepen bestormen Onafhankelijkheidsplein Kiev

Print
Ordetroepen bestormen Onafhankelijkheidsplein Kiev

Ordetroepen bestormen Onafhankelijkheidsplein Kiev

Oekraïense ordetroepen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag het Onafhankelijkheidsplein in Kiev bestormd. Dat plein was ingenomen door pro-Europese manifestanten. Honderden politie-agenten wierpen de blokkades op het plein omver en dreven de manifestanten terug met behulp van hun schilden.

Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken dreigt ermee hardhandig op te treden tegen de demonstranten. Elke vorm van weerstand zal beschouwd worden als een poging om tot massale onlusten aan te zetten, deelde het ministerie woensdag mee in Kiev. Er wordt ook mee gedreigd om traangas en andere middelen in te zetten.

Politiemacht

Honderden politieagenten probeerden in de nacht van dinsdag op woensdag de blokkades in het stadscentrum omver te werpen. Daarbij zijn ook agenten gewond geraakt, zo deelden de Oekraïense ordediensten mee.

Ondanks de massale inzet van de ordediensten, willen de betogers niet van wijken weten. Oppositieleider en bokskampioen Vitali Klitsjko liet weten dat de manifestanten het Onafhankelijkheidsplan pas zullen verlaten als er tegemoet gekomen is aan hun eisen. "Als het nodig is, blijven we hier tot volgend jaar", klinkt het

Belga, foto EPA