"Homans bekampt Peeters bij verkiezingen"

Print
"Homans bekampt Peeters bij verkiezingen"

Homans bekampt Peeters bij verkiezingen

Niet Bart De Wever maar Liesbeth Homans gaat bij de verkiezingen in duel met minister-president Kris Peeters (CD&V). Het staat vast dat Homans de Antwerpse N-VA-lijst voor het Vlaams parlement trekt. De Wever zal de Kamerlijst trekken of duwen, Siegfried Bracke hoogstwaarschijnlijk de Europese lijst. Homans zal De Wever hoe dan ook niet vervangen als burgemeester, ook niet tijdelijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Op de officiële bevestiging is het allicht nog wachten tot rond Nieuwjaar, maar de N-VA is zo goed als rond met haar slagorde voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van 25 mei 2014. Bart De Wever zelf had de jongste weken al laten verstaan dat hij in het federale verzet gaat tegen Elio Di Rupo en diens regering. Waarschijnlijk zal de N-VA-voorzitter de Kamerlijst zelf trekken, maar mocht hij ze enkel duwen, dan komt Jan Jambon aan het hoofd van de lijst. De tegenstanders daar zijn Annemie Turtelboom voor Open Vld, Servais Verherstraeten voor CD&V, Filip Dewinter voor Vlaams Belang, Meyrem Almaci voor Groen en wellicht Monica De Coninck voor sp.a.

Hoe dan ook ontloopt De Wever een rechtstreekse confrontatie met Kris Peeters. De minister-president trekt uiteraard de Vlaamse CD&V-lijst. Liesbeth Homans is volgens de N-VA-top de beste optie om stand te houden tegen de populaire Peeters. Hem bekamp je maar beter met een vrouw die een heel ander profiel heeft, zo luidt de redenering.

Foto BHUL, Belga