Clijsters: "Met Capriati had ik een speciale band"

Print
Clijsters: "Met Capriati had ik een speciale band"

Clijsters: Met Capriati had ik een speciale band

Natuurlijk hebben idolen ook zelf idolen. Alvorens ze vanavond in het Antwerpse Sportpaleis de festiviteiten zal leiden, neemt Kim Clijsters ons mee op haar parcours vol bewondering, een pad dat via muzikanten over atleten tot familie loopt. Van Anouk over Steffi Graf tot haar grootouders: Kim kijkt op.
“Van kindsbeen af keek ik met grote ogen naar Steffi Graf", vertelt Clijsters in een exclusief interview met uw krant. "Ik kon moeilijk stilzitten maar als Steffi speelde, was ik niet van de televisie weg te halen. Vervolgens probeerde ik haar spel na te doen op de oprit.”

Graf is twee generaties ouder. Keek je op naar leeftijdsgenoten?
“Met Capriati had ik toch wel een speciale band. Vooral haar focus was indrukwekkend. Terwijl ik regelmatig wat dromerig stond te tennissen. Naast de baan was Capriati heel los en vrijuit, maar in de match stond haar concentratie op scherp. Op die jonge leefijd probeer je van iedereen iets mee te pikken. Zo heb ik veel geleerd van mijn relatie met Lleyton, door zijn trainingen en mentaliteit van dichtbij te kunnen zien.”

Het tennis lokt nogal wat celebrities.
“Op de US Open – ik stond op Center Court tegen Davenport – weerklonk tijdens de kampwisseling een nummer van Beyoncé. Het publiek ging compleet uit zijn dak. Ik kijk rond en zie op het groot scherm dat Beyoncé en Jay Z in de tribune zitten. En ik: “Oh neen, die zijn naar mij aan het kijken.” Normaal maakt het me eigenlijk niet veel uit wie de toeschouwers zijn, maar op dat moment was ik toch even onder de indruk.”