Brian De Mulder dreigt met aanslag op De Crem en Wilders

Print
Brian De Mulder dreigt met aanslag op De Crem en Wilders

Brian De Mulder dreigt met aanslag op De Crem en Wilders

Brian De Mulder, een Antwerpenaar van 20 jaar die in januari naar Syrië was vertrokken om bij de oppositietroepen te strijden en later bij milities die aanleunen bij al-Qaida, heeft op YouTube een video gepost waarbij hij dreigt om een aanval uit te voeren tegen België. Dat dreigement wordt door de anti-terrorisme sectie van de politie ernstig genomen, schrijft Le Vif/L'Express dinsdag op zijn website.

Brian De Mulder zou zich bevinden in Aleppo, een stad in het noorden van Syrië waar het verzet in gevechten is gewikkeld met het regime van president Bashar al-Assad. In zijn videoboodschap roept de Antwerpenaar op om de wapens op te nemen en naar Syrië te gaan. Hij verwijst ook naar minister van Defensie Pieter De Crem en de Nederlandse volksvertegenwoordiger Geert Wilders, partijleider van de rechtse Partij voor de Vrijheid PVV, die hij expliciet bedreigt. "De Crem, Wilders, de verraders vallen, let op voor wagens met springstofladingen", zo viel te horen op de video die inmiddels is weggehaald van de site.

"De Sharia komt eraan"

De man formuleert ook dreigementen aan het adres van België, waar hij het systeem van de Sharia wil vestigen, een geheel van sociale en culturele normen die aan de Koran ontsproten zijn. "Moslims, de Sharia komt eraan, welkom in Belgistan. De vlaggen zijn gehesen, de sabels zijn gewet. Insha'Allah (Bij de wil van Allah). Wij worden martelaars." De videoboodschap wordt momenteel in Antwerpen geanalyseerd. De video is intussen van het net gehaald.

Bekijk de reportage van het vtm-nieuws: