Bart Staes wil er "alles aan doen" om Freya Piryns herverkozen te krijgen

Print

Bart Staes wil er alles aan doen om Freya Piryns herverkozen te krijgen

Groen hield afgelopen weekend een congres waarin de partij de voornaamste plaatsen op de kieslijsten voor de komende stembusslag bekend maakte. Een van de grote 'winnaars' werd Bart Staes (foto naast) die opnieuw Europees lijsttrekker wordt. De 'verliezer' is ongetwijfeld Freya Piryns die het moet stellen met een moeilijk verkiesbare lijstduwerplaats op de Vlaamse lijst in Antwerpen. In Villa Politica sprak Staes zijn steun uit voor Piryns.

Freya Piryns zetelt op dit moment in de Senaat en is Antwerps gemeenteraadslid. Het is echter lang niet zeker dat de Antwerpse na juni 2014 opnieuw een plekje zal hebben in het Brusselse pluche. De politieke weelde bij Groen in Antwerpen is groot en dus moesten er sowieso slachtoffers vallen. Dat werd Piryns die lijstduwer werd op de Vlaamse lijst. Partijvoorzitter Wouter Van Besien wordt daar lijsttrekker.

Dat was een zware klap voor Piryns, erkent ook Bart Staes. "Het doet heel veel pijn voor Freya", sprak hij aan de microfoon van Linda De Win in Villa Politica. "Ik vind het spijtig dat Freya de tweede plaats op de Vlaamse lijst in Antwerpen niet heeft gekregen. Ze is een uitstekend parlementslid en gaan er alles aan doen om haar weer in het parlement te krijgen."

Het interview was ook Antwerps gemeenteraadslid Toon Wassenberg (sp.a) niet ontgaan. "Mooi hoe Bart Staes ferme steun voor Freya Piryns uitspreekt", schrijf Wassenberg op Twitter. "Twee toppers/fijne mensen bij Groen die de politiek goed kan gebruiken." Later volgde een tweede tweet. "Veel meer campagne ga ik niet voor je voeren, hoor ;-)".

JR
Foto's: belga