Tongeren bevestigt kandidatuur BK veldrijden 2017

Print
Tongeren bevestigt kandidatuur BK veldrijden 2017

Tongeren bevestigt kandidatuur BK veldrijden 2017

Tongeren - De Stad Tongeren heeft zich officieel kandidaat gesteld om in 2017 het Belgisch Kampioenschap veldrijden te organiseren. Het stadsbestuur heeft hiervoor de Pliniussite uitgekozen, een recreatiegebied van 22 hectare dat momenteel wordt hervormd na de faling van pretpark Land van Ooit.

Kandidaten zijn er doorgaans genoeg om het BK veldrijden te organiseren. De kampioenschappen van 2014 (Waregem), 2015 (Erpe-Mere), 2016 (Lille) en zelfs al 2018 (Koksijde) zijn al toegewezen. Ook voor 2017 was dat het geval, maar Merelbeke heeft uiteindelijk zijn kandidatuur opnieuw ingetrokken. Vandaar dat Tongeren nu zijn kans waagt.

"In 2016 zal de Pliniussite klaar zijn", zegt burgemeester Patrick Dewael. "Ik ben ervan overtuigd dat dit de ideale locatie is voor de organisatie van het kampioenschap. Er kan een mooi parcours met pittige hellingen aangelegd worden. Op de evenementenweide is er voldoende ruimte om een tentendorp in te planten en zijn de noodzakelijke technische voorzieningen aanwezig. Er is ook voldoende plaats voor de inrichting van een VIP-ruimte, perszaal, wielrennerspark, kleedkamers en horeca. Het prachtige parkdecor zal ongetwijfeld een bijkomende troef zijn."

De Belgische Wielrijdersbond zegt dat er nog twee kandidaten zich hebben gemeld om het kampioenschap in 2017 te organiseren, maar kan de namen niet prijsgeven. De gemeenten Ronse en Zonhoven hebben echter zelf al te kennen gegeven dat zij ambiëren om de koers op poten te zetten. De drie dossiers zullen met elkaar worden vergeleken, wat binnen zo'n zes maanden tot een beslissing zal moeten leiden.

Belga, Archieffoto PN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio