Inwoners van Koksijde vinden al dagenlang geld in de bus

Bewoners van twee appartementsblokken in Koksijde-Bad doen al enkele dagen op rij een aangename maar hoogst bizarre vaststelling wanneer ze hun brievenbus 's ochtends open trekken. Een onbekende stak de voorbije dagen briefjes geld in de verschillende gleuven, doorgaans briefjes van 20 euro. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

jrosquin

De bewoners van de residenties Adonis en Isaura vonden in totaal al meer dan 1.500 euro in hun brievenbussen. Niemand heeft maar enig vermoeden wie de wilde weldoener kan zijn en deze, doorgaans nochtans welgestelde bewoners, geld toestopt.

De bewoners zelf zijn ook argwanend en vrezen dat het mogelijk om vals geld gaat of zelfs om misdaadgeld. Sommigen opperen zelfs dat het geld mogelijk afkomstig is van de kluis die in Zedelgem op straat belandde. Van de verdwenen bankbiljetten zijn ondertussen de nummers genoteerd en de 'schenker' wil er mogelijk op deze manier van af geraken.

Geen ongerustheid

Koksijde maakt zich op dit moment niet ongerust over de mysterieuze schenkingen. Dat zeggen zowel burgemeester Marc Vanden Bussche als Ine Deburchgraeve van de politiezone Westkust maandag.

De politie van de zone Westkust is inmiddels een onderzoek gestart. Er wordt gevraagd aan de bewoners van de residenties om de biljetten ter beschikking te houden voor meer onderzoek, maar op dit moment bevindt het dossier zich nog niet in de strafrechtelijke sfeer.

'Geen stunt van immokantoor'

"Een ding is zeker. Het gaat niet om een stunt van een immobiliënkantoor zoals gesuggereerd wordt", aldus de politie.

Ook de burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche maakt zich op dit moment niet al te veel zorgen. "Dit zal waarschijnlijk wel naar een climax groeien, en laat ons dan hopen dat de boodschap even positief is als het verhaal tot nu toe is verlopen", zegt de burgemeester.

Of de bewoners maandagochtend opnieuw iets rijker zijn opgestaan, kon de politie niet kwijt. "Om 9 uur deze ochtend stak er alleszins nog geen geld in de bus", bevestigt de politie.

Beeld: Google street view

Meer over Koksijde