Vijf containers even op drift op de Schelde

Donderdagavond werd het scheepvaartverkeer tussen het Deurganckdok en Vlissingen een tijdlang stilgelegd omdat er ergens vijf containers op drift waren.

drombouts

Vier lege containers en één container geladen met tapioca waren rond 20u van een schip gevallen op de Westerschelde. Niet veel later werden ze gespot in Terneuzen waar ze naar de wal dreven.

Eerder donderdagavond was een schip op drift geslagen in het Deurganckdok. De trossen van de C Ladybug sloegen rond 18 uur los door de hevige wind. Hierdoor dreef het schip af naar de overzijde van het dok waar het op een haar na twee binnenschepen ramde. Twee sleepboten kwamen ter plaatse om het schip terug naar de aanlegplaats te brengen.

Waterstand

In de haven van Antwerpen zijn ondertussen alle operationele diensten extra gebriefd over de storm en het springtij van vrijdagochtend. Afhankelijk van de waterstand en de windkracht zullen er maatregelen worden genomen, zegt Tine Vandendriessche van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

Als het hard waait, zullen de bruggen naar beneden blijven en bij een zeer hoge waterstand mogen er geen schepen meer door de sluizen varen, want dan zou er wel eens water in de machinekamer van de sluis kunnen stromen.

"Die waterstand verschilt van sluis tot sluis. Sommigen worden gesloten bij een waterstand van 7 meter 10, bij anderen ligt die marge wat hoger of wat lager. De Kallo- en de Royerssluis, die daar het meest gevoelig voor zijn, worden beschermd met speciale schotten."

Archieffoto: stormweer op de Westerschelde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer