Bredene evacueert 2.000 inwoners voor aankomende storm

Na Bredene hebben ook Oostende, Nieuwpoort en Brugge donderdag het gemeentelijk rampenplan afgekondigd uit voorzorg tegen de Sinterklaasstorm. Dat betekent dat er in de gemeenten een crisiscel wordt opgetrokken met een noodnummer. Een provinciaal noodnummer komt er voorlopig niet.

jatimmermans

In Bredene lijkt de situatie het meest prangend. Daar worden ruim 2.000 mensen geëvacueerd. Mensen die vragen of problemen hebben, kunnen daar terecht op het nummer 059/33.91.84.

Het gaat om de inwoners die wonen tussen de Spuikom en het sas Sint-Maartens. In die wijk zijn er nog maar gedeeltelijke oeverversterkingen gebouwd. Bredene zal in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, die het provinciaal rampenfonds afkondigde, die zwakke plek bijkomend versterken met zandzakjes.

"Als er iets gebeurt, dan zal dat het eerste getroffen gebied zijn. Maar ik blijf erbij, dit is preventief. Ik hoop dat we vrijdag in hetzelfde Bredene wakker worden als donderdagochtend", aldus burgemeester Steven Vandenberghe.

Nieuwpoort, Brugge Oostende

Ook in Nieuwpoort, Brugge en Oostende worden er problemen verwacht. De zandzakjes liggen klaar en er zijn al tal van maatregelen genomen zoals het plaatsen van schotbalken en het afsluiten van de staketsels. Als er toch problemen zijn, kan de bevolking in Nieuwpoort terecht op het nummer 058/22.44.27. De Oostendenaars kunnen bellen naar 059/34.11.00, in Brugge op het nummer 050/44.80.00.

De hulpdiensten zijn in verhoogde staat van paraatheid en houden zich klaar voor de nodige hulpverlening. De provincie raadt aan om de nieuwsberichten in de gaten te houden en zoveel mogelijk binnen te blijven of de probleemgebieden te vermijden.

Belga

Foto Photo News

Meer over Bredene

Aangeboden door onze partners