Politie schiet gewapende man neer in Aarschot

Print
Politie schiet gewapende man neer in Aarschot

Politie schiet gewapende man neer in Aarschot

De man die woensdagavond neergeschoten werd door agenten van de lokale politie van Aarschot, is een 64-jarige man uit Aarchot zelf. Hij is met een schotwonde in de buik afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeert in kritieke toestand. Dat meldt het Leuvense parket. Dat heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend naar de feiten en is ter plaatse afgestapt met een onderzoeksrechter, het gerechtelijk labo, een wetsarts en een ballistisch expert.

Volgens substitute Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket, vond de schietpartij kort voor 19.30 uur plaats op de Albertlaan. "De lokale politie van Aarschot kreeg om 19.19 uur een oproep van een persoon die bedreigd werd", zegt de woordvoerster. "Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij zich geconfronteerd met een 64-jarige man die een vuurwapen in de hand had. Vervolgens zijn verschillende schoten gelost."

Wie nu precies geschoten heeft en hoeveel schoten er gelost zijn, is nog niet duidelijk, aldus de parketmagistrate. "In ieder geval werd de zestiger door één kogel geraakt in de buik en is hij in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket heeft daarop een gerechtelijk onderzoek geopend en is ter plaatse afgestapt."

Ook een onderzoeksrechter, een wetsarts, het gerechtelijk labo en het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven zijn ter plaatse voor het onderzoek, net als een expert in ballistiek. De Leuvense FGP zal het verdere onderzoek voeren.

Belga, Archieffoto