Eén dode en 68 gewonden na drie kettingbotsingen op A19

Omstreeks 9.30 uur dinsdagmorgen vonden er kort na elkaar drie kettingbotsingen plaats op de A19 ter hoogte van Zonnebeke-Beselare. De voorlopige balans ligt op één dodelijk slachtoffer, vijf slachtoffers met levensbedreigende verwondingen, acht zwaargewonden en 54 lichtgewonden.

drombouts/fvranckx

Er was ook een tankwagen met koelstoffen betrokken in het ongeval. Deze werd gestabiliseerd. Meetploegen werden naar de plaats van de ramp gestuurd om de nodige metingen te doen.

Hulpverlening

Het provinciaal algemeen nood- en interventieplan werd afgekondigd en het provinciaal coördinatiecomité kwam samen onder leiding van de gouverneur. Daardoor konden hulpdiensten uit de hele provincie worden ingeschakeld. Het provinciaal rampenplan werd omstreeks 15 uur afgeblazen. "Alle betrokken wagens werden in beslag genomen door het parket", klinkt het in crisiscentrum van de gouverneur. "Inmiddels is men begonnen de voertuigen te takelen".

De verkeershinder blijft groot. Tot morgenochtend blijft de A19 in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Het Rode Kruis heeft mensen met bloedgroep O negatief opgeroepen vandaag nog bloed te geven. Er werd ook een opvangcentrum geopend voor familie en niet-gewonden in Beselare. Wie vragen heeft, kan terecht op het crisisnummer 09/241.89.32. In Wervik was al een crisiscallcenter opgestart dat te bereiken is op 056/95.21.44.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.


Was u betrokken bij het ongeval of kent u een getuige? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Gelieve ook uw telefoonnummer te vermelden.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto Belga

Aangeboden door onze partners